Geboortekaartjes op handgeschept papier

Handgeschept papier geboortekaartjes zijn echt al speciaal door het gebruik van het papier. Het papier wordt echt handgemaakt en geen een vel is hetzelfde. Met de ruige randjes, een vezelrijke structuur geeft het een perfecte ambachtelijke uitstraling. Dit papier kan ook niet zomaar door iedere print, door alle vezels. Hiervoor is een speciale printer nodig of we stempelen de kaartjes met letterpress.

Diverse mogelijkheden met handgeschept papier

Elke vel wordt een voor een gemaakt. Het formaat staat bij deze kaartjes al vast, want schoonsnijden van het papier doen we niet. Dan verliezen we immers de mooie randen. De kaartjes zijn daarom in 2 formaten beschikbaar: 10×15 (ongeveer dan he) en 15×21. Handgeschept papier hebben we niet in dubbele kaarten. De kaartjes worden dubbelzijdig geprint.

Folie op handgeschepte papier kaartjes

Folie op het handgeschepte papier is mogelijk, maar alleen op de ambachtelijke manier. Een intensief handmatig proces dat iets verder gaat dan een druk op de knop. 

  1. We maken een magnesium stempel
  2. De machine en de positie van de stempel wordt ingesteld, denk aan positie, drukgewicht en dergelijke
  3. De machine zal met hete temperatuur met de stempel de folie kaartje voor kaartje drukken

De opstartkosten voor de stempel en het instellen voor de machine zijn hierdoor hoog. Daarom is het niet mogelijk om 1 proefkaartje te bestellen wanneer je kiest voor handgeschept papier met foliedruk. Kies je alleen voor kleur op handgeschept papier, dan wordt dit geprint en kunnen we wel een proefkaartje voor je maken!

Online direct zelf ontwerpen met handgeschept papier

Handgeschept papier geboortekaartjes kan je zelf ontwerpen met de fijne online ontwerptool van Lief Leuk & Eigen. Je kan direct kiezen uit een van de leuke kaartjes uit de collectie handgeschepte geboortekaartjes. Of ga zelf aan de slag en kies een basiskaartje van handgeschept papier.