Wanneer kies je voor een geboortekaartje uit de collectie Speciale Geboortekaartjes? Of kan je beter zelf online een geboortekaartjes maken vanaf de site van Lief Leuk & Eigen? We gaan je hier het verschil uitleggen zodat jij weet wat je moet doen!

 

De eigenschappen van Speciale Geboortekaartjes

 • De kaartjes worden offset gedrukt op speciale papiersoorten die niet mogelijk zijn op onze digitale pers.

Bij Speciale Geboortekaartjes kan je kiezen voor Oud Hollands papier (geschept papier met gekartelde randen) of voor karton. Het karton is mooi dik en geeft een kaartje een extra luxe uitstraling!

 • Intense kleuren, en ook fluor is mogelijk

De geboortekaartjes worden gedrukt met zogenaamde PMS kleuren. Dit zijn reeds gemengde kleuren en hierdoor mooi en intens van kleur. Een oranje zal bijvoorbeeld veel feller zijn dan een oranje die digitaal gedrukt wordt. Ook kunnen we hier fluor kleuren voor gebruiken. Je kan kiezen voor maximaal 2 kleuren. We hebben een speciale kleurenwaaier laten maken met kleuren die momenteel hip zijn. Maar je kan ook een verfstaal toesturen per post. Dan zoeken wij met onze pms waaier de beste kleur erbij.

 • Door de ontwerpstudio voor jou opgemaakt

Door dit drukproces leveren wij de bestanden aan bij de drukker en kan je deze niet online zelf opmaken. Op basis van jouw wensen die je in het aanvraagformulier hebt gezet, of hebt gemaild, sturen wij digitaal een eerste voorstel waarop je je op- en aanmerkingen kan geven. Als jullie kindje is geboren, geef je ons de laatste gegevens door, en ontvang je het laatste voorstel met een betalingslink. Na akkoord op dit voorstel en als de betaling binnen is, gaan we drukken. De levertijd van deze kaarten is 2 tot 3 werkdagen in verband met de droogtijd.

 • Extra bewerkingen mogelijk

We kunnen op deze papiersoorten ook werken met folies, diepdruk en hoogdruk (letterpress en preeg). Hiervoor moeten extra platen worden gemaakt en is dit een losse bewerking op de kaartjes. Voor een extra bijzonder geboortekaartje!

 • Geen ‘live’ proefdruk op maat mogelijk

Het is bij Speciale Geboortekaartjes helaas niet mogelijk om een proefdruk op maat te krijgen, behalve dan digitaal. Het maken van de platen voor de pers, het opstarten van de pers is zo kostbaar dat dit niet haalbaar is voor een enkele stuk. Daarom hebben we een proefpakket gemaakt waarin de kleurstaal en een papiersample zit. Deze kan je hier bestellen.

 

De eigenschappen van de standaard collectie geboortekaartjes van Lief Leuk & Eigen

 • Keuze uit heel veel papiersoorten

We kunnen de kaartjes drukken op heel veel mooie papiersoorten, die allemaal hun eigen eigenschappen hebben. Zo hebben we, heel uniek, voor enkele kaarten een extra stevig papiersoort dat heel dicht bij karton komt (klassiek extra dik, eiglans extra dik). Iets dunner dan wanneer we offset drukken maar erg mooi!

 • De kleuren worden opgebouwd

Kleuren worden opgebouwd uit 4 kleuren (cyaan, magenta, geel en zwart). Door heel veel kleine puntjes ontstaat er zo voor het oog de kleur. Kleuren zijn hierdoor minder intens dan bij pms kleuren maar wel heel mooi. Fluor is hierdoor niet mogelijk.

 • Zelf online opmaken en bestellen

Deze collectie kan je helemaal zelf online opmaken met onze editor. Leuk om te doen. Zo kan je spelen met kleuren, teksten ed. De silhouetjes die we veel gebruiken voor de Speciale Geboortekaartjes kan je ook vinden in de DIY collectie. We helpen ook graag met het ontwerp. Je kan altijd vragen of we even met jouw opmaak mee willen kijken. Als jullie kindje is geboren, kan je zelf de laatste gegevens aanpassen en de bestelling direct online plaatsen.

 • Proefkaart is hierbij wel mogelijk

Je kan online direct zelf een GRATIS proefkaartje bestellen. Zo zie je thuis heel goed hoe jouw kleuren uitkomen en voor welk papiersoort je wilt gaan.

 

Conclusie:

Belangrijke overwegingen voor een keuze voor Speciale Geboortekaartjes of de basiscollectie van Lief Leuk & Eigen zijn:

 • Oud Hollands of Extra dik karton? Ga voor Speciale Geboortekaartjes
 • Ga je voor intense kleuren zoals fluor? Ga dan voor Speciale Geboortekaartjes
 • Ga je voor full service en een extra bijzonder geboortekaartje? Ga dan voor een Speciaal Geboortekaartje!

Twijfel je? Dan raden we aan om eens een eigen kaartje te ontwerpen in de DIY collectie van Lief Leuk & Eigen en een proefkaart te bestellen. Dan kan je thuis goed de kwaliteit beoordelen.