Geboortekaartjes op Oud Hollands papier

Oud Hollands papier geboortekaartjes ken je vast nog wel van vroeger. Het was hét geboortekaartje van generatie babyboomers. Liefst nog met een strikje en een prachtig nostalgische lettertype. Ken je ze nog? Het papier heeft van de mooie ruwe randen. Het papier is luxe en katoenrijk. Het papier is iets gladder dan het vezelrijke papier handgeschept. 

Vaste formaten kaartjes

Doordat het papier al voorgesneden wordt geleverd en gedrukt of geprint, zijn er alleen maar vaste formaten kaarten beschikbaar. Zoals dubbel vierkant van 13×13, 10×15 etc. Niet elk formaat hier hierdoor mogelijk.

Folie op oud hollandse geboortekaartjes

Folie op het Oud Hollands papier wordt gedrukt op de ambachtelijke manier. Een handmatig proces dat verder gaat dan een druk op de knop. 

  1. We maken een magnesium stempel
  2. De machine en de positie van de stempel wordt ingesteld, denk aan positie, drukgewicht en dergelijke
  3. De machine zal met hete temperatuur met de stempel de folie kaartje voor kaartje drukken

De opstartkosten voor de stempel en het instellen voor de machine is kostbaar en intensief. Daarom is het niet mogelijk om 1 proefkaartje te bestellen wanneer je kiest voor handgeschept papier met foliedruk. Kies je alleen voor kleur op Oud Hollands papier, dan wordt dit geprint en kunnen we wel een proefkaartje voor je maken!